Houden jullie rekening met volgende maatregelen?

- Mondmaskerplicht op de hele site rond het veld: van zodra je onze site betreedt, moet iedereen vanaf 12 jaar een mondmasker dragen.

- Registratie van zodra je onze site betreedt: QR-code scannen of gegevens invullen op de link die je aan de kop van het veld vindt: https://app.twizzit.com/v2/subscription/form/49537/entries.

- Spelers zijn automatisch geregistreerd omdat ze hun aan- of afwezigheid hebben doorgegeven via Twizzit

- Mondmasker mag af als je het veld opstapt als speler, trainer, coach en scheidsrechter

- Mondmasker mag af als je neerzit in de bar of op het terras

- Toeschouwers langs het veld dragen altijd een mondmasker en respecteren de social distancingregels van 1,5 meter, die altijd en voor iedereen gelden

- Graag thuis handen wassen

- Op de club handen ontsmettten aan de Sanipalen

- Wie zich ziek voelt, blijft thuis.

De hockeybond heeft een wedstrijdprotocol uitgeschreven. Je kan het hier volledig lezen.

BERICHT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE HOCKEYBOND

De context is nog altijd een beetje vreemd, maar als Federatie willen we geen enkel risico nemen.

Reden waarom wij , in samenwerking met de medici, een wedstrijdprotocol opgesteld hebben dat iedere club dient te (doen) respecteren in het kader van de organisatie van hun wedstrijden.  We willen allen opnieuw hockeyen,

maar dat mag niet gebeuren zonder aandacht en respect voor de huidige gezondheidsomstandigheden.

Ons objectief is om verdere verspreiding van het virus binnen de hockey community te vermijden, en tegelijkertijd iedereen, in alle veiligheid, het hockey plezier terug te laten beleven.

Aarzel dus niet om te gaan trainen, uw spel te verbeteren, kortom om u voor te bereiden op een tegenstander, die er ook klaar voor zal zijn  :-)

Ann Bouckaert is onze API (reservaties@hockeyclubroeselare.be of 0498 88 51 95)

1. Ann is het eerste aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit.
  2. Ann luistert naar je vraag of verhaal, behandelt je melding in alle vertrouwen en verwijst door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen.
  3. Je kan ook steeds terecht op de chatbox van nupraatikerover.beof de website www.praatoverpesten.be.

Binnen de federatie werden 10 geboden opgesteld die we in elke club proberen te realiseren. Je vindt deze ook op hockey.be.

1. Fair-play en respect zijn de basis. Voor coaches en trainers, scheidsrechters, teamgenoten en tegenspelers!
  2. Wees zo veel mogelijk en op tijd aanwezig op training en bij wedstrijden.
  3. Verwittig VOORAF als je niet op training of wedstrijd bent én verontschuldig je bij de trainer als je te laat bent.
  4. Op training en in matchen geef je het beste van jezelf.
  5. Respecteer de spelregels en overtreed ze niet moedwillig.
  6. Wees zo fair dat te erkennen als de tegenspeler sterker is.
  7. Verlies met nederigheid, win met bescheidenheid
  8. Respecteer de coaches, trainers, scheidsrechters en andere vrijwilligers. Zij kiezen ervoor zich in hun vrije tijd voor jou in te zetten!
  9. Respecteer het veld en het materiaal dat je gebruikt.
  10. Neem enthousiast deel aan het leven van je team, maar ook van je club. Beleef én bewaak samen het plezier van de hockeysport.

• Het veld is enkel toegankelijk tijdens trainingen en wedstrijden. Er kan dus NIET vrij getraind worden.
  • Op het veld draag je aangepast schoeisel: hockeyschoenen dus. Ook sportschoenen zonder noppen zijn toegelaten, maar stadsschoeisel kan niet. Supporters blijven dus aan de randen supporteren.
  • Op het veld zijn scheenbeschermers en een bitje noodzakelijk. “No bit no play”, dus.
  • Afval breng je natuurlijk naar de vuilnisbak, glazen flessen zijn niet toegestaan op het veld.
  • Op het veld wordt bij voorkeur water gedronken.
  • En ja, u wordt gefilmd… Lachen dus naar de camera ;-)