Binnen de federatie werden 10 geboden opgesteld die we in elke club proberen te realiseren. Je vindt deze ook op hockey.be.

1. Fair-play en respect zijn de basis. Voor coaches en trainers, scheidsrechters, teamgenoten en tegenspelers!
  2. Wees zo veel mogelijk en op tijd aanwezig op training en bij wedstrijden.
  3. Verwittig VOORAF als je niet op training of wedstrijd bent én verontschuldig je bij de trainer als je te laat bent.
  4. Op training en in matchen geef je het beste van jezelf.
  5. Respecteer de spelregels en overtreed ze niet moedwillig.
  6. Wees zo fair dat te erkennen als de tegenspeler sterker is.
  7. Verlies met nederigheid, win met bescheidenheid
  8. Respecteer de coaches, trainers, scheidsrechters en andere vrijwilligers. Zij kiezen ervoor zich in hun vrije tijd voor jou in te zetten!
  9. Respecteer het veld en het materiaal dat je gebruikt.
  10. Neem enthousiast deel aan het leven van je team, maar ook van je club. Beleef én bewaak samen het plezier van de hockeysport.

• Het veld is enkel toegankelijk tijdens trainingen en wedstrijden. Er kan dus NIET vrij getraind worden.
  • Op het veld draag je aangepast schoeisel: hockeyschoenen dus. Ook sportschoenen zonder noppen zijn toegelaten, maar stadsschoeisel kan niet. Supporters blijven dus aan de randen supporteren.
  • Op het veld zijn scheenbeschermers en een bitje noodzakelijk. “No bit no play”, dus.
  • Afval breng je natuurlijk naar de vuilnisbak, glazen flessen zijn niet toegestaan op het veld.
  • Op het veld wordt bij voorkeur water gedronken.
  • En ja, u wordt gefilmd… Lachen dus naar de camera ;-)